TANTUM VERDE

pastile z različnimi okusi

Zdravilo za boleče grlo se uporablja za lajšanje lokalizirane bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu pri odraslih in otrocih, starejših od 6 let. Otrokom, starim od 6 do 11 let, je treba zdravilo dajati pod nadzorom odraslih. 

Zdravilna učinkovina benzidamin (kot benzidaminijev klorid) sodi med učinkovine, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Benzidamin deluje tako, da lajša bolečine in otekline, ki nastanejo zaradi vnetja. Poleg tega na mestu delovanja povzroči tudi zmerno začasno neobčutljivost za bolečino.

TANTUM VERDE

raztopina za grgranje in izpiranje ust

Zdravilo za boleče grlo Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini in žrelu. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Uporaba zdravila  je dovoljena, če ga uporabljate v skladu z navodili za uporabo.

TANTUM VERDE

oralno pršilo, raztopina

Oralno pršilo za boleče grlo, raztopina sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.

Boleče grlo in kako si pomagati

Boleče grlo je pogosta težava, ki se lahko pojavi pri vseh starostnih skupinah. Lahko je posledica prehlada, gripe, alergij, suhega zraka pa tudi prekomernega kajenja. Pogosto se pojavlja pri ljudeh, ki so preveč izpostavljeni hrupu ali onesnaženemu zraku. Čeprav bolečina v grlu ni vedno znak resnega zdravstvenega stanja, je lahko vzrok zanjo vnetje ali okužba.

Če vas boli grlo, lahko poskušate omiliti bolečino z uporabo preprostih ljudskih zdravil, ali pa se poslužite široke palete izdelkov Tantum Verde, ki so namenjeni hitremu in učinkovitemu lajšanju bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu. Izdelki Tantum Verde so v obliki pastil, oralnega pršila in raztopine za grgranje in izpiranje ust. Vsi ti izdelki vsebujejo učinkovito sestavino benzidamin, ki deluje protivnetno, analgetično in anestetično.

Nekaj preprostih nasvetov za lajšanje bolečin v grlu:

  • Pijte veliko vode in drugih tekočin, da hidrirate telo in mehčate sluz v grlu.
  • Vdihavajte paro z dodatkom eteričnih olj, kot sta meta ali evkaliptus, ki pomagajo razkužiti grlo in zmanjšati vnetje.
  • Izogibajte se hladnih pijač in hrane, ki lahko še dodatno izzovejo vnetje v grlu.
  • Pijte tople pijače, kot sta čaj z medom in limono ali toplo mleko z maslom, da pomagate mehčati sluz v grlu.
  • Uživajte hrano, ki vsebuje veliko vitamina C, kot so pomaranče, jagode in paprike, saj lahko pomagajo okrepiti imunski sistem in pospešijo celjenje.
  • Ustno votlino redno izpirajte z vodo in si grlo razkužujte z oralnim pršilom, raztopino za grgranje ali s pastilami.

 

Čeprav lahko boleče grlo povzroči veliko nelagodja, lahko z ustreznimi ukrepi in zdravljenjem hitro odpravite težavo. Spremljajte svoje stanje in se posvetujte z zdravnikom, če se stanje ne izboljša ali če imate hude bolečine, ki jih spremlja vročina, težave z dihanjem ali glavobol. Zdravnik vam lahko predpiše ustrezno terapijo, s katero boste hitro in učinkovito odpravili bolečine v grlu in se vrnili k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

Tantum Verde izdelke za boleče grlo lahko kupite v naslednjih lekarnah in spletnih lekarnah.